“Орфей” поздрави Хасково с празничен концерт “Да славим Господа с небес”

Любопитно
Концерт

Хоров концерт “Да славим Господа с небес”, посветен на светлите празници Лазаровден, Цветница и Великден изнесоха тази вечер хористите от “Орфей” в Младежкия център.

В концерта се представиха подготвителната и концертната формации на детски хор “Орфей” при Младежки център и камерна формация “Орфей+” при читалище “Св. Климент Охридски” с диригент Елена Цветкова и пианист Красимира Генева.

Концерт

Наред с познатите църковнославянски песнопения “Тебе поем”, “Богородице дево, радуй ся”, “Тропар за светите братя Кирил и Методий”, спиричуела “Господ ни води в бедата” в програмата са включени и детските духовни песни “Ангелче”, “Чук, чук, яйчице” и “Детска молитва”.

Концерт

На хасковска сцена бе премиерата на песента “Молитва” по музика на Хайгашод Агасян и две части от “Нидарос джаз меса” на Боб Чилкот.

Концерт

Част от представения тази вечер репертоар ще прозвучи след две седмици и в Ямбол по време на концерт от националната инициатива “България пее”, организирана от Български хоров съюз. Там двата хасковски хора са част от гостите на събитието.

Още новини

Вашият коментар