Регион

Деца засадиха 60 дръвчета в опожарена гора

По повод Седмицата на гората ученици от харманлийските ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Неофит Рилски“ се включиха в инициативата на общината за засаждане на дръвчета в местността „Казала“ край града.

В горския масив през лятото на 2016 г. бушуваше голям пожар. Ето защо, ръководството на община Харманли избра точно на това място да бъдат засадени новите дръвчета.

Деца

От една страна учениците видяха пагубната вреда за природата и нанесените от пожара щети, а от друга бяха щастливи, че имат възможността да спомогнат за възстановяването на гората.

Служители на общинското предприятие „Горска компания“ разказаха на учениците накратко за дървесните видове в местността и призоваха младите хора, като съвестни граждани да опазват природата чиста и в летния период да бъдат особено внимателни при боравенето с огън на открито.

Деца

След това, всички заедно, запретнаха ръкави и успяха за кратко време да засеят над 60 млади дръвчета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button