Токът за бита поскъпна с процент

Хасково
Ток

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди нови цени на електрическата енергия за битови и небитови клиенти, присъединени на към мрежа „ниско напрежение“ в Югоизточна България от 7 април.

Според решението на КЕВР крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са както следва: Дневна тарифа 0,20855 лв. (с ДДС)/кВтч. Това е увеличение с 0,945% спрямо досегашната цена от 0,20660 лв. (с ДДС)/кВтч. Нощна тарифа 0,11850 лв. (с ДДС) / кВтч. Това е увеличение с 1% спрямо досегашната цена от 0,11734 лв. (с ДДС) / кВтч.

EVN България напомня, че всеки клиент на дружеството има възможност да отчете своя електромер към 7 април и да предостави данните в удобен за него EVN Офис в периода до 11 април включително. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

За всички клиенти, които не са отчели сами електромерите си към 7 април ще важи принцип, който се прилага при смяна на цени.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 6 април включително и потребление по нови цени от 7 aприл.

Още новини

loading...

Един коментар по “Токът за бита поскъпна с процент

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.