Регион

Контрабандни златни накити за 137 бона хванаха на границата

2287.36 грама златни накити на стойност 137 241 лв. задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните накити са открити при проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували мъж и жена, румънски граждани, които заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на 48-годишния мъж, митническите служители откриват по тялото и дрехите му девет пакета, увити в жълто тиксо, пълни с изделия от жълт метал.

Шест от пакетите са открити увити около гърдите, другите два – скрити в чорапите, а деветия пакет е открит в джоба на панталона му. Открити са 164 чифта обеци, 113 пръстена, 123 медальона, 70 гривни, и 149 синджира, както и 25 броя червени и черни конци със златни елементи и висулки по тях, всички с общо тегло 1 914.480 грама.

Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност 114 868 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

При извършения личен преглед на жената, митническите служители откриват в сутиена и джоба на панталона изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза, накитите са с общо тегло 372.880 грама от 14-каратово злато на стойност 22 372 лв. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и e иззета и сумата от 520 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

Контрабандно пренасяните златни изделия са иззети с протоколи и подлежат на отнемане в полза на държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button