В Димитровград издават научен труд за миграцията за 70-годишнината

Любопитно
Димитровград

Община Димитровград ще издаде по повод 70-годишнината на града задълбочен научен труд на тема „Миграцията село – град по време на социализма (по примера на Димитровград)”, съобщават от пресслужбата на общината.

Автор на изследването е Биляна Раева. Това е цялостно научно изследване, проследяващо не само историята на Димитровград, но и народопсихологията на жителите му.

Произведението има значение за развитието на културния живот на общината, опазването на културно-историческото наследство и запазване на историческата памет.

Предвидените за това средства са в размер на 3000 лв. по Наредба №41 за реда и условията за финансово подпомагане на книгоиздаването в община Димитровград.

Това реши на свое заседание 7-членна комисия с председател Гроздан Грозев – общински съветник, председател на постоянната комисия „Култура, вероизповедания и средства за масова информация” към общински съвет.

От постъпилите 9 ръкописа кандидатстващи за финансиране от общината 5 от тях ще бъдат финансово подпомогнати, за да бъдат издадени.

Още три стихосбирки “Увеличи шрифта на любовта” с автор Петко Каневски – 300 лв., “Марсианска трева” на Иванка Данева – 500 лв., “Балът на цветята” с автор Атанас Капралов – 700 лв. и един роман “Нощен рай” на Митко Дерменджиев – 500 лв. финансира с бюджет от 5000лв. община Димитровград.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.