Хасково

Над 8000 декларираха доходи, НАП с удължено работно време

До края на данъчната кампания – 2 май, информационният център на НАП ще работи с удължено време, съобщават от офиса в Хасково.

Експертите на НАП ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8:30 до 18 ч. всеки работен ден.

На телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изискват разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Такива са проверката на здравен статус, справката за регистрация по ДДС и др. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на стандартен разговор. Запитвания клиентите могат да изпращат и на имейл адрес infocenter@nra.bg.

8050 декларации за доходи е приел до днес офисът на НАП в Хасково. Очакват се още близо 10 000 до края на кампанията.

Всеки, който през миналата година е имал доходи, различни от трудови правоотношения, като хонорари, авторски възнаграждения, наеми и други, следва да подаде годишна данъчна декларация, напомнят от офиса в Хасково. Такава се подава и ако лицето е работило само на трудов договор, но има право да ползва данъчно облекчение: за дете, за ипотечен кредит за млади семейства, за намалена работоспособност или друго.

Най-лесно и бързо декларации се подават с персонален идентификационен код по интернет. Формуляри се приемат още на място в офиса, на гише в 19 пощенски станции в областта и по пощата като писмо с обратна разписка, адресирано до п.к. 6300, пл. “Свобода“ 2, офис на НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button