Хасково

С 3.7 млн. лв. облагородяват междублокови пространства в Хасково

Благоустрояване на междублокови пространства ще извършва общината по проект одобрен от МРРБ на стойност над 3.7 млн. лв., съобщават от кметството.

Община Хасково обяви обществена поръчка за избор на изпълнители за ремонтните дейности. Фирмите могат да подават офертите си в 37-дневен срок. Обществената поръчка е разделена на три обособени позиции

Първата е за кв. “Бадема“, където се предвижда реконструкция, модернизация и преустройство на междублокови пространства около бл. 2, 3, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 34. Планирано е изграждане на алеи, обогатяване на парковата среда, нови дървета, както и преасфалтиране на обслужващите улици и паркинги за автомобили в района. Запазва се детският кът южно от бл. 14.

Ще се ремонтират всички тротоари, проекта предвижда различни кътове за отдих с пейки и беседки, детски кът за игра ще има в пространството западно от блок 34. В този район ще бъде изграден и спортен комплекс с фитнесуреди, висилка и тенис на маса. Тенис маси ще има и между блоковете 6 и 14, а игрище за минифутбол с изкуствена трева е от северната страна на блок 12. То ще е оградено с 6-метрова мрежа. Мултфункционално игрище с кошове за баскетбол, бадминтон е предвидено северозапазно от блок 10, то също ще бъде оградено с мрежа. Цялата зона ще бъде озеленена.

Втората позиция е за ремонти в кв. “Орфей“, където ще се блогоустрои пространството между блоковете 28, 33 и 32. Освен че ще бъдат ремонтирани, паркинги, тротоари, улици и алеи са предвидени кътове за отдих с пейки, детска площадка източно от блок 29. Предвидено е 50% от съоръженията да се ползват от деца с увреждания. Северно от бл. 29 ще е разположен кът за тихи игри с маси с пейки, сенници и каучукова настилка за игра на „дама“.

Игрище за минифутбол е планирано южно от бл. 32. То е с настилка от изкуствена трева за футболни игрища, оградено е с ограда с мрежа с височина 6 м. Северно от него са разположени трибуни за зрители, а от запад пейки. Предвидено е изграждане на системи за осветление и поливане.

Втората зона в квартал „Орфей“ е в пространството между блок 30 и блок 34. Всички обслужващи улици и алеи ще бъдат преасфалтирани. Тротоарите ще бъдат ремонтирани. Предвидени са различни кътове за отдих, площадка за игра източно от блок 30. В пространството западно от блок 32 ще има площадка за спорт на открито с висилка и тенис маса. Северозападно от подлеза на бул. „Васил Левски“ ще бъде разположена беседка, кътове с пейки. Зоната ще бъде с ново осветление и поливна система за зелените площи.

Третата позиция е за благоустрояване на пространството между улиците „Тутракан”, „Булаир”, „Одрин” и южно от ул.”Иван Асен”. Там също ще бъдат ремонтирани и създадени нови паркинги за автомобили, ще бъдат реконструирани тротоарите. Планирани са кътове за отдих с пейки перголи и беседки. Детска площадка ще има до улици „Одрин“ западно от подземния гараж. Там също е планиран фитнес на открито с шест уреда и две тенис маси.

Изцяло ще се ремонтира детската площадка в междублоково пространство на ул. „Атон“, тя ще е изолирана със зелени площи заради близостта на улицата. Съоръженията са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания. Проектирани са и два вертикални занимателни панела и масичка за игра с пясък, които са достъпни за всички деца. За осигуряване на сянка за играещите там деца ще се монтира и сенник тип „цвете”. Теренът на площадката е в близост до обслужваща блоковете улица и паркинг и се предвижда монтирането на предпазна ограда със самозатварящи се врати на двата входа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Региони в растеж
Региони в растеж
13.04.2017 15:54 15:54

Пропуснали сте да отбележите, че тези пари са по ОП „Региони в растеж“ и са част от ония 27 млн. лв. за инфраструктурни проекти, за които настоящото ръководство на община Хасково няма никаква, ама абсолютно никаква, заслуга!

Анонимен
Анонимен
13.04.2017 17:31 17:31

Защо никъде не се споменава блок 24 в квартал Бадема,където никъде около блока нвма детска площадка,а около другите блокове в квартала има до всеки блок по нещо направено.Срамота е.Живеещите в блок 24 в Бадема къде да си пущат децата да играят.Нека се замислят малко управляващите и затова!!!

СТРАНДЖА
СТРАНДЖА
13.04.2017 22:06 22:06

Моля да се обърне внимание и на ново санираните блокове по ул.Дунав, снимката на настоящата статия е точно от паркчето на блока на ул.Дунав № 6, сега приключва санирането от южната страна и парка е пълен леш, необходимо е освен да се почисти и да се обнови парка и да се оправи пътеката, която тръгва от ул.Самуил, направена е с плочи от гнайс, които са разместени и някой ще си счупи краката.

Back to top button