Поставят 7 водоноски с питейна вода по кварталите в Хасково

Хасково
Водоноска

Водоноски с питейна вода ще бъдат поставени по кварталите на Хасково, реши оперативният щаб, свикан от областния управител Минко Ангелов с представители на РЗИ, ВиК и общината.

Мярката е във връзка със становището от междуведомствената група при три министерства, за което Haskovo.info писа, водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвене заради завишените нива на уран. Има препоръка към общината да се осигури вода за детските, учебните заведения и болниците.

Мониторингът на източниците на вода за питейно-битови нужди в Хасково продължава.

По-късно стана ясно, че 7 водоноски ще зарежда ВиК-Хасково за жителите на областния град.

Водоноска ще има до АГО, откъдето ще могат да зареждат вода за децата от двата социални центъра. Водоноска ще има до Старческия дом на Кенана, срещу Дневния център “Марина” на бул. “Илинден”, в МБАЛ-Хасково, до Градската градина, кварталите “Червена стена” и “Орфей”.

Поставянето на водоноските ще стане след като бъдат дезинфекцирани, а водата от всяка от тях ще се изследва.

Още новини

loading...

16 коментара

 • що за идиотия !!!! Това по какъв начин решава проблема ? Добре, ще спрем да пием вода от чешмата и ще пием от водонски. А водата от водоноските откъде ще е ? Какво да правят местните фирми произвеждащи храни – макарони, хляб, закуски, тортички, сладкиши, безалкохолни напитки, лютенички, сосове, майонези, бира. Какво да правят кафенетата дето всяка сутрин ни наливат уранова вода в кафето ???????????

 • ВОДОНОСКИ!?! Как не ви е срам, господа управляващи, как това ще реши проблема?! Пак хвърляте пепел в очите на хората и пак си противоречите, уж няма опасност за здравето на хората! Пълно безумие!!!!!?????

 • Бързо Джемиле да си я приберат в областна администрация. Тя ще реши проблема. Мечтата й е да изтрови целия град хихихи . Хайде джимке пусни змийския си език

  • да то тая джемиле/жана/ е най-простото същество което някога е съществувало,само разбира от древната професия.

 • Благодарете за всичко това на тези, които 6 месеца са крили. замислете се – не ви ли се струва странно, че точно преди президентските избори резултатите се премълчават и излизат чак сега, когато минаха всички избори. Няма как управляващите тогава да не са знаели. Питайте ги, те сега са избрани за депутати. Единият беше областен управител тогава. Хайде, питайте ги. Сега служебното правителство се чуди какво да направи, след като е поставено в шах с резултати, крити 6 месеца, които изникват от нищото преди дни. тези хора поне се мъчат да направят нещо.

 • Дечев глупака да се осъди. Достатъчен мотив че е прикривал истината да лежи в затвора.

 • ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ КАКВО СТЕ ЗАМРЪНКАЛИ ЗА ТОЗИ УРАН ЧЕ НЕГО СИ ГО ИМА ОТ 70-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК ПИЙТЕ СМЕЛО НЯМА СТРАШНО ЦЯЛ ЖИВОТ СТЕ Я ПИЛИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА Я ПИЕТЕ А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО БИРЕНАТА ФАБРИКА ДА И ТЯ ПОЛЗВА СЪЩАТА ВОДА НО ПЪК ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА СЕ УМИРА ДАНО ДА НЕ Е ЩОТ НЯМА БИРА

 • Къде е Регионалната Здравна инспекция в цялото бездействие на институциите? Тя отговаря за питейната вода и всички кладенци за питейно- битови нужди се водят на отчет там!!?Ама там са малко банички някои доктори .. докато се на нашматкат по центъра и минали 6 месеца…

 • Това което се случва в Хасково е неизбежно.Причината е т.н.Климатични промени.
  След атомна бомба,това което убива хората е радиацията попаднала в питейната вода.

  След като Ердоган поеме цялата власт в Турция,чрез фалшифициране на изборните резултати, ще се появи нова държава-Кюрдистан, а това ще накара стотици хиляди мюсюлмани да бягат от Турция към България. И ще доведе до нова и много по -голяма ислямистка рептилизация!

 • i kvo tazi vodonoska zaredena ot marica filtrirana voda piteyna mineralna sis vkus na sazove i vodorasli mnogo dobir nacin za problema i kade si miyat caskite horata po centara viv rekata kiv e tozi trik koy si pilni djoba koy si pere perite I ZAKO PLASTAME VODA kmeta danego naznaciha horata zadae viv otpusk

 • За благодарност дето е тровил хората бившия областен сега го направиха депутат. Виновен е, защото е крил тази информация умишлено, че да гласуват за партията му и да иде в парламента. Ако не е знаел за тези резултати, значи нито си е гледал работата, нито са го интересували гражданите на Хасково. Него очевидно го интересува само как да вдигне голяма къща, да подреди жена си на сладка работа и да даде още поле за далавери на оная проста превозвачка М-чето. Тя и жена му избяга от нея, ама той Ст. Д. продължава да й дава преференции. Защо ли така. Какви ще да са отношенията им. Тя тая и без това си пада опърничава. Едва ли мъжа й може да я търпи, та другаде си търси разбиране жената! Тая превозвачка отдавна е за съд. Икономическа полиция кога ще се захване с делата й.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.