Хасково

Опашки пред църквите на Разпети петък, младежите от БЧК с благотворителна акция

Опашки се извиха пред църквите в Хасково на Разпети петък. Стотици миряни напълниха храмовете след изваждането на Плащеницата за да минат за здраве под светинята.

Плащеницата се изнася за поклонение само на този ден от годината.

Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството.

Църква

На Велики петък Исус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа. На този ден в храмовете се извършва неговото опело.

Църква

В този ден от Страстната седмица постът е строг. Светата плащеница е изложена за поклонение в храмовете до вечерта, когато ще се извърши Опелото Христово.

Църква

От Младежкия червен кръст в Хасково организират благотворителна кампания за набирането на средства за топъл обяд за социално слаби деца. Целта е да се избегне тяхното отпадане от училище.

Църква

Доброволци с кутии за дарения имаше до обяд пред църквите „Св. Архангел Михаил“ и „Св. Димитър“. Подобна акция е проведена и на Цветница пред храмовете „Света Богородица“ и „Св. Георги“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button