Поставиха първите 6 водоноски в Хасково, разпределят останалите в събота

Хасково
Водоноска

Първите 6 водоноски вече са поставени на възлови места в Хасково. Те пристигнаха, пълни с чиста вода, от Кърджали.

Една от водоноските е на улица “Ангел Кънчев” до Градската градина. Останалите са до АГО, на бул. “Илинден” до дневен център “Марина”, Старческия дом на Кенана, МБАЛ-Хасково, кв. “Червена стена”. Засега от предварително определените места без водоноска е кв. “Орфей”.

Водоноска
Тодор Марков

Haskovo.info припомня, че решението за поставянето на водоноски с питейна вода взе снощи оперативният щаб, свикан от областния управител Минко Ангелов. Мярката е във връзка със становището от междуведомствената група при три министерства, водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвене заради завишените нива на уран.

Водоноска

Управителят на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков заяви, че шестте водоноски от военните ще са пълни с вода от с. Войводово, от която вече са взети проби. Резултатите ще станат ясни около 10 часа в събота. Ако водата е чиста и тези водоноски ще бъдат разпределени из Хасково.

Живеещите в района на Градската градина засега не проявяват голямо желание да се възползват от водоноската там.

Още новини

loading...

9 коментара

  • Да бе, щото тая вода във водоноските е супер чиста и безпроблемна. И като че ли досега всички пиеха от чешмата. Хората от години не пият от чешмите, на заради показателите на питейната вода, защото едва ли си имат представа от тях, а заради мръсните тръби и кафявата вода. Пуф, вдигнахте шум до небесата, колкото да развалите празника. А всички вие дето шумите против уж “радиацията” какво точно правите, за да го промените. Просто си плетете политически трамплини, кошници и набутвате други да носят отговорност за нещо, което е трупано с години, и най-вероятно няма как да се реши. Мизерници сте всички лизогъсци и политици!

  • Хора нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.Цялата държава се изкарва и започва да успокоява хората,че нищо няма ,няма опасност за здравето и т.н.Все едно слушам пропагандата по “Тошово”време.Всички,които са крили,ако е и дори с години на съд.Ето сега 25-30г. след Чернобил започнахме да измираме от рак ,защото започна ,по-точно се довършва разграждането на на погъллнатите радиоактивни съставки.Изморихме се на лъжи десетки години.Всеки,който се покаже на сцената и започва да ни залива с обещания,и ние като овце след него.Уморихме се и тия горе го виждат и се ебават с нас.Никой не излезе и направи опит да протестира за това престъпление.В момента сме като болни стари овце и едва кретаме в стадото,пък докъдето стигнем.ХАК ДА НИ Е.

  • Питали радио Ереван защо в Хасково няма улично осветление? Ами,защото хасковлии светят от водата която ПИЯТ!

  • И на Великден не се спряхте да тормозите хората и да вгорчавате дните им заедно. Стига с тия кьорфишеци за водата. Ако тя ни трови, това е още от социалистическите времена. На такива като Минко областния, не вярвам. Намерил в какво да се изявява. Вместо да се кротнат и поне да помълчат, че вините им край нямат, те тръгнали да тормозят хасковлии с “грижовност” и водоноски. Все едно досега водата не сме я ползували 50 тодини. Повишавате тока и водата, но заплатите и пенсиите кретат. На всичко отгоре сте тръгнали да делите пенсионерите на бедни и богати, все едно тези след 2010г. са забогатели, защото се опитват да си плащат лекарствата сами. Патриотите клекнаха и олекнаха, ама искат 4 години да са във властта, защото знаят, че после вече няма кой да ги избере. Като гласувахте за Елена Йончева… Какво? Вкарахте я в парламента,за да си живурка и заедно с К. Нинова да крещят за лошотиите, които те ни надробиха. Няма наказани, даже Христо Бисеров и Стефан Софиянски не са виновни. Горките крадливи милионери. Да ги ожалиш отвсякъде. Няма смирение, няма разкаяние, няма срам. Бог чува и вижда. Има Видовден.

    • Ами вие пьк като гласувахте за Станчо Тьпото,за Делянчо Добрев с чудните роднини и за Евгения,дето баща й е сьс сьмнителен морал според медиите,та какво?

  • и каква стана тя хем плащаме най скъпата вода хем ни тровят докога ще продължава това

  • Само страх и респект от смърт чрез растрел може тия от ПАРЛАМЕНТА да ги кротне от кражби,лъжи и измами , които 28 год, вече се слечват в БЪЛГАРИЯ не без помоща на Д,С, !!!!Да живе е наглия внук на Тодор Живков който без да има и един работен ден живе е като лорд !!!!А тоя капут БЕЛИВАНОВ смачкан какъв кмет може да е?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.