Семейството на болния Васко обяви къщата си за продан

Регион
Васил

„Отчаяни сме, не разполагаме със средства и затова обавихме за продан къщата в Минерални бани, където живеем общо 7 души”, каза през сълзи бабата на Васил Минка Алиева.

68-годишната жена припомни, че внукът й страда от тежка атрофия на мускулите.

През декември 2004 г. след тежка катстрофа Васил остава парализиран и прикован на легло. Васко има счупване на шийния отдел на гръбначния стълб и крайниците му остават неподвижни.

В момента се нуждае от незабавно лечение. Опериран е в Клиниката по неврохиргия към Университетска болница „Свети Иван Рилски” в София през 2007 г., но без резултат.

От УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив са го насочили към турската клиника „Адже Бадем”, където трябва да му поставят специална помпа на гръбначния стълб. С нея ще се вкарва лекарство, което ще отпусне всички нерви и ще помогне за раздвижването на мускулите. До атрофията се е стигнало, защото Васил от 12 г. е на легло с неподвижни крайници.

За лечението му са необходими над 20 000 евро. Помпата струва 8 000 евро, отделно се заплащат 12 000 евро и за операцията. Масажите за възстановяване могат да се осъществят в Павел баня, където всеки ден струва 120 лв.

Сметката за набиране на средствата от дарения:

IBAN BG86 CECB 9790 40G9 7685 00
BIC CECBBGSF

Васил Димов Стефанов
Минерални бани
ул. “Нов живот” 7

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.