Безплатен вход за музея в Хасково на 18 април

Любопитно
Музей

По повод Международния ден на културното наследство Регионален исторически музей в Хасково обявява на 18 април отворени врати за експозициите „Археология” и “Етнография”.

Във вторник те ще могат да бъдат посетени безплатно от 9:30 до 15:30 часа. Предвидени са и две безплатни беседи, които ще започнат в 10 и в 14 часа. Международният ден на културното наследство за първи се отбелязва в Хасково по инициатива на Туристическия информационен център.

Денят се чества от 1984 г. по решение на ЮНЕСКО. 18 април е повод да се привлече общественото внимание във всички страни към ценностите на националното им и общочовешкото културно наследство и да се приобщят нови участници към усилията за опазването на историческите паметници и природните забележителности.

В България има девет обекта – 7 културни и 2 природни, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. През 2004 г. бе предложено в него да бъде включена и уникалната Александровската гробница.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Учениците до 14.00ч. На училище, а “отворените врати” са от 10.00 до 15.30ч. Това са само 5 чАса. Смешно е. Защо въобще се обявава събитие?

  • И какво да му гледат на тъпия музей почти всички артефакти са имитации а оригиналите отдавна са продадени на частни колекционери.

  • В Германия за деца до 16 г. музеите са безплатни! Те тогава получават лични карти..

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.