КАТ засилва контрола по пътищата за скоростта

Хасково
Акция

От Пътна полиция започват засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение, съобщават от МВР.

Мерките на Пътна полиция се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, която се провежда на територията на държавите-членки от днес до 23 април.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са определени като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни инциденти и смърт по пътищата на Европа.

Обстановката в страната ни не е по-различна – голям процент от сериозните произшествия на пътя с убити и пострадали са причинени от същия фактор – движение с превишена или несоъобразена скорост. Затова засиленият контрол за спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите на пътя.

През 2016 г. в страната превишената скорост продължава да е с най-голям дял като причина за катастрофи по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.

В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Това добре,ами за такива системни нарушители като собственика на МЕРЦЕДЕС Е-класа Х 14 55 сребрист металик с черен таван защо КАТ не ги санкционира?Миналият ден,в петък с/у събота около 17 00ч.на кръстовището на Раковски и Дунав направи страшен гаф,като зави наляво от Раковски по Дунав директно в най лявото платно срещу такситата стоящи на местостоянката си и изчезна по Дунав.Товда е нещо нечувано и невиждано.Иоще колицата му постоянно е паркирана на ул Тимок точно под знака СТОП за излизане на ул.Дунав.Няма ли кой да го сложи на мястото му,господа от КАТ?

  • Докато не пуснеш писмена жалба и не застанеш зад думите си, това в момента си е чиста клевета. Събери кураж и достойнство и тогава търси справедливост

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.