Хасково

Отново изследват водата за уран, градините и училищата на бутилирана вода

Директорите на детски градини и училища да осигрят бутилирана вода за питейни нужди на децата са наредили от община Хасково.

Вода вече е осигурена от общината за здравни и социални заведения. Заповедтта се отнася и за фирмите, които приготвят храна за детски, здравни и социални заведения. Писмо с настояване да се използва само бутилирана вода за приготвяна на храна кмета изпрати на кетъринговата фирма още в събота.

Заповедтта е във ввръзка с установени отклонения в качеството на питейната вода на Хасково, дадени в предписание от РЗИ. Припомням, че преди дни в питейна вода на Хасково бе установено повишено съдържание на уран.

Заместник-кметът Велин Балкански днес е на проверка в кетъринговата фирма и социалните домове за да установи с каква вода се приготвя храната и спазват ли се указанията за даване само на бутилирана вода.

Днес се взимат проби и от водоизточниците на Хасково, като пробите се очакват да са готови до ден-два.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.04.2017 20:52 20:52

Каква вода осигуряват в училищата като децата ни си носят ?

Back to top button