Любопитно

Орфейци отново са част от „България пее”

За втора година през април цяла България запява заедно. Това става възможно в рамките на националната инициатива на Български хоров съюз „България пее”.

Хасковските хорове „Орфей” и „Орфей+” ще участват в два концерта, включени в събитието. На 21 април двете формации ще се включат в хоровия маратон в Ямбол. Там концертът ще се състои в залата на община Ямбол и на сцената ще се качат хорове от Стара Загора, Харманли, Хасково и Ямбол.

Веднага след завръщането си на 22 април орфейци ще станат част и от концерта в Хасково. Той ще се състои в голямата зала на читалище „Заря” и в него ще се представят хорове от Хасково и Пазарджик.

Програмата, която ще изпълнят „Орфей” и „Орфей+” с диригент Елена Цветкова и пианист Красимира Генева включва творби от Д. Христов, М. Коларов, М. Дяков, Х. Агасян, Дж. Качини, Ц. Франк и Б. Чилкот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button