Любопитно

Младите актьори разказаха за осиновените деца в „Третият рожден ден“

С премиерата на „Третият рожден ден“ от Лора Лазар се представиха тази вечер актьорите от театър „Арлекин“ при школата с ръководител Румяна Георгиева в Младежкия център.

Поредната премиера на школата отново напълни залата с младежка публика.

Театър

Пиесата е един откровен разговор между тийнейджъри за осиновяването. Как разсъждават съвременните младежи за целия процес – изоставянето, причините, когато разбират, че са осиновени. Кога е времето да се съобщи на детето, че е осиновено, има ли подходящо време или няма, трябва ли да се пази тайната, кой трябва да каже на детето, че е осиновено, къде е мястото на обществото и институциите, семейството.

Театър

Много въпроси, на които младите хора дават отговор, на други чакат някой друг да отговори, може би законодателството или държавните институции, приятелите, училището, семейния кодекс. Един разговор на тема, засягаща цялото ни общество в демографска криза, казва за пиесата Румяна Георгиева.

Театър

Аплодисментите на публиката заслужиха: Калина Вълчева, Наталия Виделова, Надежда Стоянова, Цветелина Кисьова, Валерия Миладинова, Александра Чобанова, Димитър Димитров, Анна Касабова, Тодор Враджалиев, Александър Гочев, Надежда Христова и Калина Спасова.

На 24 април пиесата ще се представи в конкурсната програма на Младежките театрални празници „Бургаски изгреви“ в Бургас, където може и да присъства мистериозната авторка на пиесата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button