Здравното министерство: Още има уран във водата, да не се пие

Хасково
Вода

В част от взетите днес проби от питейната вода в Хасково още има завишени показатели на уран, показват предварителните данни от лабораториите, съобщават от здравното министерство.

В тази връзка от междуведомствената група от трите министерства – МЗ, МОСВ и МРРБ, потвърждават препоръките си водата от централното водоснабдяване в Хасково да не се използва за пиене и готвене. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели – къпане и миене.

Продължава извършването на мониторинг за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци, използвани за водоснабдяване.

Във връзка с въведените ограничения от РЗИ-Хасково към ВиК оператора за преустановяване ползването на вода от водовземни съоръжения, за които са установени несъответствия, е възможно да има временни нарушения във водоподаването.

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати, допълват от министерството.

Още новини

loading...

14 коментара

 • Черно фередже още навремето пееха:

  Хюстън, вода не пие се, във нея плуват жаби,
  Употребяват я магарета и крави,

 • Егати и мълчанието. Хората са притеснени а на тия с ченгел да им вадиш думите от устите. Поне да посочат в кои квартали все още има.

 • Анонимен, то само за това се пише, ти още не си разбрал и още информация искаш. На хората пришки им излязоха в ушите все това да слушат, кво още искаш да ти кажат?

 • Трябва да се постави една пречиствателна станция за питейни води на язовир Тракиец и въпроса с урана се решава радикално!

 • Ако знаех предварително че в Хасково,моя роден град,има курбан във водата,никога нямаше да се изселя.

 • Аз мисля, че безотговорността на отговорните е на безкрайно високо ниво! Бездушни страхливи нищожества, спящи по бюрата си. Как така сте знаели от Октомври и не ви трепна сърцето!? Как си лягахте всяка нощ спокойно в леглата си, знаейки, че вашите сънародници пият този уран?? Казват не било чак толкова опасно?? Някой замисли ли се за десетките други излъчвания на които сме подложени от мобилни телефони, безжични интернети, и всякакви други отрови които действат срещу нас и товарят организма ни а сега плюс тази ужасна радиация ??? Не мога да повярвам, че сте си мълчали изроди!!!!

 • Бе кво се плашите урана не е от вчера…От мноогоо години си има уран и кой знае още какво..ако беше със завишени нива и чак толкова опасно до сега щяхме да сме измрели и в момента нарочно се вдига шум за да може да направят пречиствателна станция и да си дръпнат някой и друг милион 😉

 • аа ти последния да не си от ВИК-то или от Герб-ажийте ?? Умишлено сте задържали данните, за да не излязат по изборите нали ??

 • В Средновековието ли живеем , 1 седмица едни проби с точни резултати не могат да излезнат, направо гавра с хората и то с най-ценното- здравето. Това не е бактерия, да вземеш антибиотик и да се излекуваш.Тук нещата са много сериозни.В цивилизованите държави се нарича ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА!

 • СЛужбите в ХАсково да внимават много от години терористи чрез корумпирани от Министерства и ведомства тровят с жестоко токсични хлор садържащи препарати водата в цяла БЪлгария.
  Ако водата замирише на хлор да се знае че масовите убиици почват поредно трайно отравяне на всички..От години ползват спец разтворители вкл на радиоактивни канцерогенни смеси от водопроводите .НА това се дължат много случаи на скоротечен рак на стомаха бъбреците пикочния мехур и другаде.
  ДА се правят пълни анализи на водата от чешмите вкл от горни етажи.

 • От публикувана графика от днес за разходите за мед мафията /тн “здравеопазване” се вижда явна връзка между тежко токсично отравяне на питейни води след 2005 година и рязко увеличаване ограбването на народа през мед мафията//Благодарение на отровени с хлор питейни води БЪлгария има най много убити с инсулти,инфаркти и рак.Стотици хиляди са поразени тежко от диабет ..КОлкото повече и по тежко отровени с питейна вода толкова повече милиарди ограбват мед мафиотите.

 • Терористите от Дирекции “Обществено здраве” глобяват зверски ВиК ако не е отровена водата.НЕ правят изобщо анализи за доказване чиста питейна вода съгласно действащите стандарти..ИЗИскват от водопроводите да тече само тн”дезинфекционна течност която разбира се е тежко токсична и често канцерогенна. Преди години паднаха радиоактивни дъждове .Съмненията бяха за нарочно поразяване територията на БЪлгария и други страни со специални радиоактивни смеси../вижте пожари чернобил/
  Много капсулирани съединения във водопроводите се разтварят с NaClO токсични разтворители. Жертвите изглеждат трайно отровени като министрите в кабинета Герджиков и генерал РАдев след изборите

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.