Обявиха свободните места за първолаци, кандидатства се от понеделник

Хасково
Откриване

Училищата в Хасково с най-голям прием на първолаци вече обявиха местата на интернет страниците си. Според новата система за прием това трябваше да стане до 18 април.

В ОУ “Христо Смирненски” за новата учебна година са заложили 120 първокласници в 5 паралелки. В целодневната организация на обучение ще са 4 групи – 96 уеници, за които е осигурен обяд.
Подаването на заявленията по образец за първо класиране започва от 24 април и ще продължи до 30 май.

В ОУ “Св. Климент Охридски” ще приемат 4 паралелки по 24 първокласници, като ще има две групи целодневна организация на учебния ден.

7 паралелки по 24 първокласници при целодневна организация на учебния ден очакват в ОУ “Св. Иван Рилски”.

Haskovo.info припомня, че на извънредна сесия в началото на април общинският съвет прие Системата за прием на първокласници в 10-те общински училища. Очакват се 877 първокласници.

Водещият критерий е близостта на училището до адреса на родителите или най-краткото време за достигане до училището. До неговото прилагане ще се стигне само ако има повече деца от местата в първи клас, когато трябва да бъде извършено класиране по критерии. При класирането повече точки имат децата от подготвителните групи на съответното училище и тези, които имат братче или сестриче там.

При казус с равни точки педагогическите съвети ще трябва да дадат тежест на някой от следващите критерии в Наредбата, което трябва да се обяви публично преди приема.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.