Регион

Извадиха хиляди контрабандни цигари от вратите на Рено

9800 контрабандни цигари извадиха от вратите на лек автомобил митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата „Рено“ с турска регистрация, влиза в страната от Турция. Въпреки че шофьорът на автомобила и неговият спътник, турски граждани, заявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При проверката се установява, че фабричните кухини на двете задни врати на колата са превърнати в тайници, от където са извадени 490 кутии цигари.

Цигарите и автомобилът, послужил за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора на колата – 66-годишен турски гражданин от Одрин, е съставен е акт за нарушение по Закона за митниците.

216 800 къса – 10 840 кутии цигари задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“ от началото на месеца. 7643 кутии цигари, закупени от Турция, са иззети от 323 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3197 кутии цигари, за които са съставени 33 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button