Регион

Нова детска площадка откриха в Димитровград

Нова детска площадка на ул. „Софроний Врачански“, откри днес кметът на Димитровград Иво Димов.

Площадката е изградена съвместно от общината и организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки, която се грижи за цветните контейнери в града.

Иво Димов сподели, че идеята, в основата за новата детска площадка е инициативата на живеещите в близост граждани. Кметът благодари специално на Стоянка Кънева за инициативността на хората от квартала.

Площадка

„Предвид добрата работа с „Екопак“ им предложихме заедно да изградим тази детска площадка за децата на Димитровград. Площадката е с два къта за децата от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. Общата стойност е за 65 000 лв., като детските съоръжения за втория кът са изцяло дарение от фирмата на стойност 20 000 лв. Освен съоръженията за игра на децата са монтирани и нови лед осветления, паркова мебел, подменена е настилката. Цялата площадка отговаря на всички изисквания за безопасност на децата.“, каза кметът.

От 2007 г. до днес организацията е инвестирала в Димитровград над 390 000 лв. в системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Площадка

„Инвестираме в нови контейнери и в образованието на децата за зеленото бъдеще на България. Вярваме, че с подкрепата на общината и на жителите на Димитровград ще направим града по-чист и комфортен за живеене“, каза по време на откриването Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на фирмата.

По време на откриването компанията зарадва децата на Димитровград и с образователна еко пиеса за опазване на околната среда. Кукленият театър „Юначета с празни тубмачета“ показа на малчуганите защо е важно отпадъците да не отиват на сметищата, а в трите цветни контейнера за разделно събиране, и как децата и техните родители могат да помогнат на града да стане по-чист.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button