Хасково

Върнаха на прокуратурата делото срещу обвинените в подкуп от ДАИ

Съдебното производство по делото за корупция срещу петимата инспектори на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково е прекратено, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Причината е, че трябва да се отстранят допуснати процесуални нарушения по смисъла на НПК, изразяващи се в неясно формулирано обвинение, множество противоречия в описанието на обстоятелствата относно деянията на отделните обвиняеми, взаимно изключващи се твърдения, както и неяснота в изложените факти. Според съд това води до несъответствия между обстоятелствената и диспозитивната част на обвинителния акт.

Делото е върнато на Окръжна прокуратура – Хасково за отстраняване на описаните процесуални нарушения, прецизиране на правната квалификация на повдигнатите обвинения на отделните обвиняеми и постигане на вътрешна безпротиворечивост на обвинителния акт.

Haskovo.info припомня, че в края на март Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо Даниел Х., на 37 г., 45-годишния Вихър В., Димитър М., на 27 г., 40-годишния Георги В. и Константин В. на 53 г., за това, че като длъжностни лица поискали и получили подкуп от шофьори на автомагистрала „Марица“ в района на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
баните
баните
21.04.2017 9:54 9:54

а нанко къде е в цялятя схема?

Back to top button