Хасково

По 200 декларации дневно в офиса на НАП в Хасково

Средно на ден по 200 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г. приема офисът на НАП в Хасково през последната седмица. Половината от тях обаче пристигат по интернет, уточняват от там и напомнят, че остават десет дни за подаване на формулярите.

Тази година срокът изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден.

Най-лесно и бързо декларациите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код, който се издава безплатно в офисите на Агенцията. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.

Общо, от началото на кампанията до този момент, в хасковския офис на НАП са постъпили 9 340 формуляра. От тях 4 285 са подадени по електронен път, подписани с ПИК или електронен подпис. 526 от подалите досега декларации са ползвали данъчни облекчения, като по този начин те ще платят общо със 172 000 лв. по-малко данъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button