Хасково

Стартира приемът на първолаци, училища вече запълниха 2 паралелки

От днес стартира подаването на заявления за прием на първокласници в 10 училища в община Хасково. Както Haskovo.info писа, за осем школа това може да стане освен на място и през експерименталната електронна система, пусната от общината http://priem.haskovo.bg/.

Въвеждането на е-системата е във връзка с влизането в сила на решение на общинския съвет от 4 април за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Хасково. ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Св. Иван Рилски“ записват само в училище.

Заявления за ОУ „Шандор Петьофи“, което е в ремонт се подават на първия етаж в сградата на ПГДС „Цар Иван Асен втори“. Тук до обяд бяха подадени десетина заявления. Сред първите бе Есмерай от кв. „Орфей“, която записа близнаците си момче и момиче, като държеше те да са в един клас. Майката каза, че се е справила бързо с попълването на заявленията и не е срещнала трудности. Приемът, обявен от „Шандор Петьофи“ е за 96 деца в 4 паралелки.

Първолаци

От ОУ „Христо Смирненски“ съобщиха за Haskovo.info, че при тях няма опашки от родители в първия ден. Въпреки това още днес се очаква да бъдат запълнени две от обявените 5 паралелки за първокласници.

Срокът за кандидатстване е от 24 април до 30 май включително, първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата класирани на втори етап ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

Има и трето класиране, за което училищата обявяват свободни места на 21 юни, кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, резултати се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране от 30 юни до 14 септември включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button