Хасково

30% от излизащите в чужбина са потенциални жертви на трафик

Трима от 10 младежи, които излизат в чужбина са потенциални жертви на трафик на хора. Това предупреди хасковски гимназисти Нина Николова, представител на международната неправителствена организация „А21“, която се занимава с превенция на видове трафик на хора.

Обучението на учениците в Младежкия център премина под мотото „Трафика на хора – робство на нашето време“ и се организира от Превантивно-информационен център по наркотични вещества-Хасково.

Младежи

Освен забавни ролеви игри, имаше и мултимедийна презентация по действителен случай. В нея бяха представени различните видове трафик на хора, сред които тези с цел сексуална и трудова експлоатация, последвана от дискусия.

Младежи

По време на обучението бяха изнесени и стряскащи данни, според които жертвите на трафик в света са между 27 и 33 млн., средната им възраст е 12 г., от които някога ще бъдат спасени до 1%. Трафикантите в Европа са 100 000, като от тях ще бъде осъден един, причината е, че жертвите най-често отказват да свидетелстват.

По брой трафикирани хора България е на второ място в Европа след Румъния, но спрямо процент от населението сме на първо място. 30% от сексулно експлоатираните жени в Европейския съюз са от България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button