Не пуснаха девойка със скъсани дънки във ФСГ

Хасково
ФСГ

Според новия образователен закон учениците се допускат в училище прилично облечени. Не се допускат младежи със скъсани дънки, например или с прекалено разголени тоалети.

По тази причина сутринта в хасковската Финансово-стопанска гимназия “Атанас Буров” не е била допусната ученичка с прекалено скъсани дънки, каквито са все по-модерни. Девойката е била спряна на входа от дежурен учител и е трябвало да се прибере в къщи и да се преоблече в по-прилични дрехи.

Въпросът бе повдигнат на следобедната лекция в Хасковския административен съд, с който ФСГ е партньор. От ХАС обясниха на младежите, че за въпросния случай не могат да се жалят в съда, а пред Регионалното управление на образованието.

Гимназисти

Въпросната забрана за влизане в училище с неприлично облекло обаче не се прилага изцяло навсякъде. От ръководството ГПЧЕ “Асен Златаров” например обясниха, че при тях девойки със скъсани дънки не се гонят от училище.

Иначе, днешната лекция в ХАС води съдебният помощник Светлана Димитрова. Това е третата поред лекция за гимназистите. Димитрова запозна учениците с Конституцията на Република България, както и основните начала и съдебната власт според основния закон.

Гимназисти

Още новини

loading...

18 коментара

 • – да носят училищната униформа и другите отличителни знаци на училището, когато
  такива са предвидени, или да се явяват в училището с облекло и във вид съгласно
  изискванията на училищния правилник;
  чл.172 ал.1 т.4 от ЗПУО

  15. да се явяват в училището с облекло и във вид, които съответстват на положението им на ученици и на добрите нрави – момичетата – да не носят блузи над кръста, както и такива с дълбоки деколтета и гол гръб и открити рамена, къси панталони, полите да са с дължина под или около коляното, джапанки, обици на носа, устата, да не са силно гримирани, лака да е с дискретен цвят, да не носят високи обувки (ток с височина до 5 см), чорапите и чорапогащниците да не са с бримки, да не са със слънчеви очила и шапки в часовете, да не носят обувки с колелца, панталони с увиснали „дъна“ и „надупчени, разрязани, с цепки” и блузи с цинично или расистко съдържание; момчетата – да не носят типично женски накити, гримове, да не носят къси панталони и обувки с колелца, панталони с увиснали „дъна“ и „надупчени, разрязани, с цепки” ……..и т.н.
  чл.54 т.15 от Правилника за дейността на ФСГ”Атанас Буров”

  Коментарът е излишен!

 • Ха ха …Тия простотии ги имаше когато живеехме под светлото слънце на милиционерсоциялизма…. Явно на някои госпожи им се иска да са пак другарки…..

 • ДО – Няма такава държаеа КАПУТ СМАЧКАН. СИГУРНО ИЗВЕСТНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ И УЧИЛИЩА В СВЕТА ЖИВЕЯТ В ” МИЛИЦИОНЕРСОЦИАЛИЗМА “

 • Сори ….Ама ти господине …….пардон дрюгарю….Май си рожба на спукан капут…..Много ви се иска мръсни комуняги ама няма връщане……

 • Доброто възпитание не зависи от политическата ориентация, а от първите седем години на индивида. Определено всеки има право да се облича по свои избор, но най-елитните учебни заведения имат свои правила и който иска да учи там, трябва да спазва дрес кода на съответното учено заведение. Така е по целия цивилизован свят. Аз живея извън България, продавам обувки и почти всеки ден имам клиенти на ученическа възраст които си купуват спортни обувки и болшинството от тях имат изисквания за цвета им защото ще ги ползват за спорт в училище, а там те трябва да отговарят на определен цвят и не се разрешава да се ползва друг. Подобно на белия цвят, който е задължителен при екипите на най-престижния тенис турнир Уймбълдън. Най-престижните училища в Сан Франциско, например също имат униформи за учениците и не се допуска никакъв компромис по този въпрос. Напротив, всички считат това за въпрос на чест и гордост и си ходят на училище така както аз ходех с униформа / въпреки нежеланието ми и постояните опити да нарушавам тези правила при т.н. другари/.

 • Абе не може учениците да ходят със скъсани дънки, ама госпожи с къси поли, от които им се вижда бельото може, нали?!
  Да не се ходело и с къси панталони.. Лятото с какво да ходим питам аз, като юли месец температурите стигат до 30° и нагоре?!

 • Не пускат девойка със скъсани дънки в училище, пък пускат прости бостанджийки без акъл на директорски пост. Как така става тая работа – ами то голяма преписване, голямо разпищолване е паднало. То да изтикаш такваз селянка до директорско място на уважавана гимназия с традиции си е направо подвиг. Ама простата М М срама няма – що не вземе да си ходи. Не се ли умори тая КУЧКА да плюе,да тропа, да командва и да интригантства. И всичките нейни подлоги по същия начин я копират – повишават тон, троскат се и се гаврят с хората. А всичките дето назначи нито работата си гледат, нито от уроците и предметите си разбират, нито общи задачи изпълняват. Пропадна обучението в това училище и туй то. Няма спасение от лавинообразната посредственост, чалга културата и наглостта М М и нейните дружките и заварените мазници!

 • Това по горния коментар за су-то ли е? Големи драми, големи чудеса в това даскало. Ама защо не спрете вече да роптаете. “Вземала” си е “конкурса” госпожата дето все я спрягате и туй-то. Дали била преписала, дали била платила, дали била …… с еди кой си. Да ама стана директорка, нал така. Ако сте очаквали нещо друго – нема друго. Това е настоящата чалгаджийско-мутренска култура на всички началници и началнички. Като се насадят някъде почват масови гонения и назначения на свои хора. Интелектуалното в колектива отстъпва на чалгаджийството, мутренството и липсата на култура дори във всекидневната комуникация. Нивото на професионализъм рязко пада и от ден на ден институцията върви към падение, фалит, затваряне или някакъв вид прекратяване. Та така се получава напрактика.

 • Народа ще роптае, докато простата Милена не си тръгне от училището. Да си обира крушите тая говнярка. Заедно с мухлите дето назначи на местата на сумати изгонени хора. Не се спря тая зла фльорца да злобее, да тормози, да лъже, да обвинява, да се прави на всесилна и да се големее. Не могат хората вече мутрата и да търпят. Като я видят и беж на друга посока. Ама не се усеща това зло същество. Да си ходи да си оправя пропадналата фирма и крадените паркинги. Малко и е градът, че и с училище се захвана, тая дето задавяне няма от ламтенето си.

 • Напечено и е на горната директорка напоследък. Много е сгазила лука, пък подчинените и вече не мълчат. Директно и се репчат и я правят на схлупена репичка. Увиснала и е амбициозната физиономия на тая госпожа, напълно е повяхнала, само от към тоалети се опитва да го докарва. Но никои не и вярва на приказките. Даже благо да дума, всички знаят,че в следващ момент характерчето и ще избухне и след крясъци и тропане на крак, пак ще стане както госпожата си е наумила. Луд мира няма, хората вече знаят това!

 • Това са на Станкев глупостите. Беше доносник на Народната Милиция, сега учи децата , комунист с квадратна глава.

 • Каво ти разбира селянин от мода. В цял свят се продават в магазините скъсани дънки, тия кратуни мислят че децата сами си ги късат. Що не ги накарате да ходят и със забрадки? Цървули комунистически долни!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.