Спорт

Хасковлии вицешампиони на държавното по бридж

Финалният етап на Държавното отборно първенство по спортен бридж се проведе в Пловдив.

Хасковските състезатели – Теню Тенев и Георги Делинов, които са част от миналогодишния шампион КСБ „Радков 2“, тази година се класираха на второ място в крайното подреждане. Държавен шампион за 2017 г. е отборът на „К1 „(София). „К1 “ извоюва преди няколко месеца правото да представя страната ни на световното отборно първенство през септември в Лион (Франция).

В състезанието участваха дванадесетте най-добри отбора на България, преминали през тежки квалификационни битки и добили правото да определят шампиона на страната ни. Те изиграха 11 мача от по 20 игри по система „всеки срещу всеки“. Друг хасковски бриджьор, участвал на първенството – Гроздан Русинов се класира на осмо място.

Tази седмица ще се проведе Квалификация за национален младежки отбор под 21 г. Ще участват 10 двойки: младежи и девойки от 7 града: Видин, Варна, Добрич, Оряхово, Сливен, София и Хасково. Всяка от поканените двойки е показала добри резултати в последните години на младежки състезания, държавни първенства и открити турнири организирани от ББФ.

От Хасково са поканени Гергана Тенева и Даниел Игнатов. Двамата са ученици в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, членуват в младежки бридж клуб, който се помещава в гимназията. Треньор е Теню Тенев, който дава безплатни уроци всеки вторник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиев
Георгиев
17.07.2017 21:31 21:31

Браво Гроздане

Back to top button