Хасково

Остава забраната за пиене на хасковската вода

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене е последното становище на междуведомствената работна група на МЗ, МОСВ и МРРБ от 26 април.

Последните резултати от анализираните проби в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели, като къпане и миене.

В изпълнение на решението на междуведомствената работна група продължават пробонабирането и анализът на питейната вода в Хасково, като за пълна оценка на здравния риск и предписване на мерки за трайно решаване на проблема, е разпоредено пробите да се анализират и по други показатели.

По искане на междуведомствената група ВиК – Хасково трябва да предостави информация в дългосрочен план за мерките, които ще предприеме за осигуряване на питейна вода в града в достатъчно количество и с качество, съответстващо на нормативните изисквания.

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати.

На заседанието на междуведомствената работна група, провело се вчера в Министерство на здравеопазването, присъстваха и областният управител инж. Минко Ангелов и директорите на хасковските ВиК и РЗИ – Тодор Марков и д-р Соня Димитрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.04.2017 15:01 15:01

А кмета и общината мълчат по въпроса като комунисти на разстрел. За какво сте ни такива бездейни и безидейни. Махайте се! Всички до един.

Анонимен
Анонимен
27.04.2017 15:37 15:37

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НАРЕЧЕНА УРАН. УРАН ВЪВ ВОДАТА НЯМА ВСИЧКО Е ИНТРИГА НА БСП ПОНЕЖЕ ЗАГУБИХА ИЗБОРИТЕ СЕГА ИСКАТ ДА ПОПРЕЧАТ НА ПЪРВОТО ОЧЕРТАВАЩО СЕ СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ

Back to top button