Хасково

Хасково ще иска от държавата да плати бутилките вода по училищата

Общината ще поиска от Министерски съвет да покрие разходите по осигуряването на бутилирана вода за пиене по училищата и социалните заведения заради кризата с урана. Сега парите са от резерва на общината.

Това заяви на сесията на общинския съвет кметът Добри Беливанов в отговор на въпрос на съветника от Коалиция за Хасково Георги Пеев, кога градоначалникът е разбрал за влошените качества на питейната вода. Беливанов посочи, че е бил уведомен от здравното министерство през април тази година и веднага е предприел изпълнение на дадените предписания.

Кметът посочи, че резултатите от последните проби, взети от кран при потребителя, по показател естествен уран, отговарят на изискванията.

Все още не е отпаднала препоръката водата да не се пие, като продължава взимането на проби.

„Ние като община нямаме информация до кога ще продължи тази ситуация“, завърши Беливанов. Haskovo.info припомня, че до 2 май трябва да се вземе техническо решение как да се преодолее водната криза в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Fanki
Fanki
28.04.2017 18:16 18:16

Не за първи път се убеждавам че ДЕМОКРАЦИЯТА е ЯЛОВ СТРОЙ Вече повече от 20 дни се размотва тоя УРАН едни викат има други няма а хаоса расте това ако беше при Бай Тошо въпроса щеше веднага да се реши

Back to top button