20 км нов асфалт до края на май, кърпят “Марица” и Хасково – Димитровград

Регион
Ремонт

Ремонтът на 20-километровия участък от пътя между селата Голям извор и Долно Черковище ще завърши до края на май, съобщиха за Haskovo.info от Областното пътно управление.

Сега се извършва машинно изкърпване на старото трасе на автомагистрала “Марица”, както и на пътя между Хасково и Димитровград. Запълнени са дупките и по околовръстния път на Хасково в посока Кърджали. Почистват се пътни банкети.

Предстои стартирането на ремонти по отсечката Симеоновград – Чирпан, както и на пътя от границата със Старозагорска област до Димитровград.

Агенция “Пътна инфраструктура” ще е инвеститор по изграждането на кръговото между Хасково и Димитровград в района на строящите се заводи. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител, като до 2 месеца се очаква да стартира и изграждането кръговото.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Пътя за долно Черковище е доста натоварен, всеки ден минават десетки камиони с по 30-40 и повече тона единия, мъкнат камъни от река Арда -затова и толко се разваля пътя

  • За селата има пари, а за ул.” Проф. Георги Китов ” няма.Докога ще гълтаме прахоляците?До кога ще стоим затворени и пак прахоляци.Урана във водата нищо не е в сравнение с боклуците, които дишаме и гълтаме.Само данъците ни космически.Багодарете се, че си плащаме данъците,ама така сме възпитани.Държавата има едно перо – данъците.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.