Регион

Кучето Барс старателно претърси Сакар за отрови

В района на Сакар на два пъти е проведено претърсване за наличието на отровни примамки. Главният действащ бе специално обученото за целта куче Барс, за което Haskovo.info писа.

Българското дружество за защита на птиците се сдоби с ценния помощник в края на миналата година. Барс беше обучен в Унгария, където опитът за работа в екип от куче и квалифициран водач в търсенето и намирането на заложена в природата отрова, е много голям. Унгарското куче Фалко има открити над 800 отровени животни.

За щастие при претърсванията с Барс в зона Сакар, която е част от европейската мрежа „Натура 2000“, не са открити следи от отровни примамки. В района се намират много от гнездата на царския орел в страната.

Една от най-сериозните заплахи за вида, който е рядък не само в България, но и в света, е залагането на отровни примамки за едри хищници, обясняват експерти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button