Спорт

Честито! „Хасково“ е шампион на България. Станкова: „Дружба“ излъчва любов

Героичен „Хасково 2012“ успя да спечели финалният мач от плейофната серия в женското баскетболно първенство срещу „Монтана 2003“ в спортна зала „Дружба“.

Момичетата на старши треньора Елена Станкова се наложиха с 87:81 и при това без контузената си капитанка Радостина Димитрова.

Баскетбол

Това е най-успешният сезон за хасковския баскетбол, в който освен шампионската титла беше спечелена и Купата на България.

Мачът започна равностойно, като рядко някой от двата отбора се откъсваше напред. На полувремето монтанки водеха с точка – 42:41.

Баскетбол

Финалът продължи по същия начин и след почивката, като хасковлийки вдигнаха темпото, вдъхновени от своите фенове и постепенно се откъснаха. Опитите на гостите да се върнат в мача не сполучиха и след 3:2 победи в серията хасковлийки триумфираха за пръв път в историята си с шампионската титла.

Баскетбол

Страхотен мач направи Виолина Кочева, която вкара цели 35 точки, Челси Лий записа 29, а Уолтия Рол – 21.

След края на срещата Елена Станкова коментира, че задачата пред отбора е била много трудна с липсата на основни състезателки и определи двата отбора като много стойностни.

Баскетбол

„Готови сме със селекцията за следващия сезон. Ние трябва да се стабилизираме финансово и да има повече отбори в първенството. Трябва да стъпим като стабилен професионален клуб. Ще има нови попълнение. На 90% сме готови със селекцията.

Баскетбол

Трябва всички кметове да се стегнат, спортът не може да се поддържа само от местния бизнес, а трябва от държавата и общините. Спортът е послание, морализира и учи“, допълни Станкова.

На въпрос дали „Хасково 2012“ ще участва в европейските клубни турнири Станкова отговори, че от ръководството на клуба знаят как да го направят и имат смели мечти, но за целта ще трябва финансов стабилитет.

Баскетбол

„Казах на публиката, че много ги обичам, наистина са невероятни. Зала „Дружба“ излъчва любов, това е много важно нещо“, завърши щастливата Елена Станкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1
1
30.04.2017 21:26 21:26

„само от мастния бизнес“

фен
фен
30.04.2017 21:58 21:58

Браво момичета.Големи сте.Гордеем се с вас.

фен номер 1
фен номер 1
30.04.2017 22:03 22:03

Честито! Голям поклон пред тези момичета и семейство Станкови! Хасково има своя първи голям шампион в историята на най-популярните спортове! Елена Станкова е дойстойна да бъде удостоена със званието почетен гражданин на Хасково. Хейтърите да не се опитват да неглижират историческия успех с евтини и смешни аргументи.

Bob fan
Bob fan
30.04.2017 22:33 22:33

Невероятен успех за БК Хасково…за града,за всички ,който обичат спорта.Големи благодарности на момичетата от отбора ,на целия щаб и най вече на Станислава,която има невероятен нюх за намиране на качествени състезатели

Силвия Т
Силвия Т
01.05.2017 9:48 9:48

Ако общината и в частност кмета Беливанов не бяха дали пари…не знам докъде щяха да стигнат. И тоя идиотски шум сега кой кога бил плащал ама скъпи ли били нощувките..момичта въпреки цялата тая злоба срещу вас успяхте ВЕЛИКИ СТЕ!!!

Back to top button