Любопитно

Две награди за „Необикновената принцеса“

„Необикновената принцеса” на хасковския театър „Иван Димов“ бе отличена с две награди на ХХ юбилеен Национален куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол.

Актьорите Изабела Иванова, Димитър Атанасов – Шърата, и Петър Влайков получиха приза за актьорски ансамбъл, за ролите си в спектакъла по приказка на Криста Бендова. Наградата за сценография заслужи Крум Крумов. Драматизацията и режисурата на „Необикновената принцеса” са на Ева Кьосовска, а музиката е на Пламен Мирчев. Премиерата на куклената пиеса бе през ноември миналата година.

Журито на фестивала в Ямбол в състав: проф. Борис Голдовски (Русия) – председател и членове Никола Вандов, Борислав Петранов , Ханна Шварц и Михаил Байков присъди голямата награда „Играещият човек“ на спектакъла „Момче и вятър“ на Столичен Куклен Театър, драматизация и режисура – Петър Пашов.

Общо 17 театъра от страната и гостуващи трупи от Русия, Турция и Казахстан се представиха пред публиката в Ямбол през трите фестивални дни. Екипът на хасковския спектакъл получи много ласкави отзиви и от зрители, и от театрали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button