Регион

Владиката в Харманли на празника, удостоиха двама почетни граждани

Старозагорският митрополит Киприан бе в Харманли навръх днешния празник на града, който започна с литургия.

Последва тържествена сесия на общинския съвет, която бе открита с приветствие на кмета Мария Киркова. Със званието Почетен гражданин на Харманли бяха удостоени Тодор Попов и д-р Христо Меранзов.

Предложението дългогодишният педагог по математика и училищен ръководител Тодор Попов да бъде удостоен със званието е на кмета на Харманли. В мотивите си за номинацията градоначалникът посочва факти от неговата биография, които го изявяват като виден общественик и доказан, признат през годините учител и ръководител, удостоен с редица други награди.

Второто одобрено предложение е внесено от Стефан Ботев, който стои начело на инициативен комитет за издигането на ст. н. с. д-р Христо Меранзов – спортист, спортен деятел и заместник-председател на Българския съюз за физическа култура и спорт. Според вносителите на предложението заемайки този пост той „ръководи подготовката за участие на българските спортисти в няколко олимпиади“, което е „в основата на големите успехи на българския спорт през седемдесетте и осемдесетте години, когато България е между първите няколко нации в класирането на олимпиадите. “

Довечера е концертът “Харманли празнува с…Миро”, а празникът ще завърши с пищна заря.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button