Хасково

50 вече записаха първолаци през електронната система

Над 50 заявления за кандидатстване в първи клас са подадени за първите десет дни от старта на централизираната електронната система, съобщават от пресслужбата на общината.

Haskovo.info припомня, че системата работи за първа година и е експериментална. Най-много заявления по електронен път са подадени за ОУ “Св. Климент Охридски“ – 24. По електронен път могат да бъдат подавани документи за 8 училища, които приемат първокласници. Това са НУ “Г. С. Раковски“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Смирненски“, ОУ „Шандор Петьофи“, СУ „Васил Левски“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“. В тези училища се приемат документи и на място.

Двама директори на училища изрично са отказали да се включат в централизираната електронна система за кандидатстване тази година и приемат документи само на място – ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Св. Иван Рилски“.

Сайтът http://priem.haskovo.bg/ беше активиран на 24 април във връзка с влизането в сила на решение на общинския съвет от 4 април за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Хасково.

Срокът за кандидатстване е до 30 май, включително, а първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата, класирани на втори етап, ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

За трето класиране училищата обявяват свободни места на 21 юни, като кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, а резултатите се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране – от 30 юни до 14 септември, включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button