Спорт

Олимпиец спечели теле от народните борби в Караманци

Хиляди жители и гости на Караманци се стекоха за да наблюдават най-големите борби на трева, организирани в България.

Четирима професионлни пехливани от Одрин демонстрираха схватки от традицинните за Южната ни съседка „мазни борби”. Оригинлна зурна и тъпан направиха атмосферата още по-автентична.

Кметът на Национлния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер раздаде около 15 000 лв. награди в десетките категории. Състезаваха се мъже, жени, момчета, девойки в различни категории и възрастови групи.

Караманци

В категорията над 100 килограма беше най-оспорванато състезание за голямата награда на турнира – 500-килограмово теле. Финалат беше спечелен от участник на олимпиади и национален състезател Димитър Кумчев от Асеновград.

Той победи на финала Георги Банев от Хасково. Евгин Исмаил от Хасково спечели коч. С агне си тръгна Кемал Али от ЦСКА, който спечели финала в категория до 70 кг.

Специалната награда от агне имаше и за най-малкия победител – Беркяй Тефик от Караманци, който спечели в категорията на мочетата до 35 килограма. Участниците в различните категории бяха десетки, които направиха борбите в Караманци най-мащабните в България.

Караманци

Отборът на Боян Ботево пък спечели първото място в общинския футболен турнир, който беше част от честванията на десетомайските събития в село Караманци.

Караманци

В надпреварата се включиха общо шест отбора, разделени на две финални групи. В групите всички тимове изиграха по два мача по системата всеки срещу всеки. Така на финала един срещу друг се изправиха отборите на Боян Ботево и домакините от Караманци, които загубиха и се наредиха на второ място.

Караманци

Кметът Искендер връчи на победителите коч. Финалистите от Караманци получиха агне. Такава беше наградата и за класиралите се на трето и четвърто място – съответно отборите на Минарални бани и Сърница. В надпреврата взеха участие още и тимовете на Анел войвода и Колец, които останаха съответно на пето и шесто място. Класирането при четирите отбора, които не играха финал бе според точките и головота разлика, които те постигнаха при изиграването на мачовете си в двете групи.

Караманци

Над 50 състезатели се включиха в шахматния турнир на открито за възрастни. Играеше се по една партия и на директна елиминация.

Победител стана Янко Панайотов от Хасково, който взе и парична награда от 100 лв. Втори с приз от 50 лв. остана Ерол Мухарем от Караманци. Трети се класира Наско Маринов от Хасково, който получи премия от 30 лв.

Караманци

Награди имаше и в детския турнир по шахмат, където се включиха десетки малки състезатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
yumer ot dost
yumer ot dost
09.05.2017 9:33 9:33

kidee vasta partiya

Back to top button