Регион

Глобяват винарска изба и мъж за събиране на скрап

Съставен е акт на винарска изба в Свиленград за изпускане на отпадъчни води в дере, които не отговарят на нормите от разрешителното за заустване, съобщават от РИОСВ-Хасково.

През април от екоинспекцията са санкционирали и мъж за непредоставена обобщена справка за изкупените, реализирани и налични количества билки през 2016 г. в билкозаготвителен пункт в с. Константиново.

Наказателно постановление за 1 400 лв. е издадено на физическо лице от Свиленград, затова че извършва дейности по съхранение на отпадъци от черни и цветни метали без разрешително.

Приложена е принудителна административна мярка за спиране на производствената дейност на Цех за обработка на черва в с. Книжовник, за който Haskovo.info писа. Така е преустановено изпускането на непречистени отпадъчни води и замърсяването на р. Коджа дере, както и силните неприятни миризми от канализацията и реката в района.

През април са закрити и две нерегламентирани сметища в харманлийското село Болярски извор.

Акцент на контролната дейност на РИОСВ през месеца са проверките по речните корита и прилежащите им територии с цел контрол на дадените през февруари предписания за предприемане на мерки за почистването им. За периода са извършени 16 проверки.

По време на проверките са констатирани и 10 нерегламентирани сметища в населени места извън речните корита, за които са дадени предписания.

На „зеления“ телефон през месеца са постъпили 7 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button