Хасково

1961 четвъртокласници се явиха на външното оценяване по български

1961 четвъртокласници се явиха тази сутрин в Хасковска област на националното външно оценяване по български език и литература. От тях стотина деца писаха в хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“.

91 деца в региона не се явиха, като сред тях са и учениците със специални образователни потребности, които не са заявили участие в изпита. В областта външно оценяване се провежда в 62 училища, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Продължителността е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности – два учебни часа.

В петък предстои второто външно оценяване по математика, а в понеделник и във вторник са тестовете по човекът и природата и човекът и обществото. Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас.

Изпит

С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определи необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално, уточняват от МОН.

Изпит

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
саня
саня
10.05.2017 10:53 10:53

Защо мъчите децата,ние като нямахме матури и то след 4-ти клас,хора ли не станахме! Напротив ние от старото поколение сме по-образовани от сега. Защо ли? Ами защото материала беше по-достъпен,разбираем и се преподаваше по-бавно,не като сега набързо,наизуст и така се затормозяват децата! Българио няма оправия!

Анонимен
Анонимен
10.05.2017 11:41 11:41

ЕДНО ВРЕМЕ ТОГАВАШНИТЕ ДРУГАРИ БЯХА ДАСКАЛИ (ХОРА С МЕРАК ДА ТЕ НАУЧАТ НА НЕЩО )СЕГАШНИТЕ СА УЧИТЕЛИ (ПРОСТО ПРОФЕСИЯ ХОРА БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО ИДЕАЛИ ХОРА КОИТО СА ТАМ ЗА ПАРИТЕ )ОБРАЗОВАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ ИМ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ЗАПЛАТИТЕ ТЕ И ТЕЗИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ

Back to top button