Спорт

27 пилоти стартират на ралито в Хасково през уикенда

27 пилоти са заявили участие за Републиканския шампионат на затворен маршрут в Хасково през уикенда, съобщи на пресконференция директорът на състезанието Иван Бакърджиев.

От големите имена ще отсъства само Илия Царски, който е отказал всички 6 кръга от шампионата на Затворен маршрут, заради регламента да се кара само в един манш, а не както до по-миналата година – в два.

Рали

Във всеки клас ще има представител от Хасковско. В клас Спорт това са Драгомир Драгов от Харманли със Ситроен Саксо от клуб „Ефко Рейсинг тийм“ и хасковлията Юрий Саликирякис със същия автомобил за клуб „Хасково“.

В клас „Туринг“ за хасковския клуб с Рено Клио ще се състезава Давид Будев, а в клас „Макси“ е хасковлията Симеон Симеонов с Мицубиши ево 9 и клуб „Хюндай Рейсинг“. По думите на Бакърджиев всички местни пилоти са добри.

Хасково за пръв път е домакин на първия кръг от шампионата и тримата миналогодишни шампиони – Симеон Симеонов, Иван Влъчков и Пламен Камбуров ще вдигнат националния флаг в неделя.

Хасковското трасе е най-дълго в страната – 3120 метра и както беше през 2015-а минава по бул. „Васил Левски“, пътен възел „Орфей“ и бул. „Раковски“ преди кръговото на Веспрем, което ще остане свободно за движение.

Ще има обходни маршрути, като вече са поставени табели, ще има и полицаи.

В събота са квалификациите, като движението за автомобили се затваря от 12 до 18 часа. В неделя движението се спира от 10 часа до 14 часа, когато ще е церемонията по награждаването.

В неделната програма е предвидена и допълнителна атракция за публиката – дрифт автомобили между стартовете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дрьжки герберастки
дрьжки герберастки
12.05.2017 15:11 15:11

уаууууу,ами нали беше много лошо тва сьстезание,бре,нали много пречеше на другарите от „Орфей“? Партия ГЕРП нали щяха да го спират?

Орфей
Орфей
12.05.2017 16:02 16:02

На който му пречи, да си иде на село!

дрьжки герберастки
дрьжки герберастки
12.05.2017 17:43 17:43

Ха-хааааа,мерси,че потвьрждаваш- ГЕРП са селяндури и мястото им е на село.Точно те най-много уеха срещу сьстезанието,не сега,де…..някога. На мене лично не ми пречи.

Анонимен
Анонимен
12.05.2017 23:37 23:37

Красю рогоносеца,на Диню Прасето сина,що няма да кара,бе?Ако, няма пари,мога да помогна,само жена му да ми звънне?

Митко
Митко
13.05.2017 9:34 9:34
Отговор до  Анонимен

Тя тая жена на кого по напред да звънне ! Записваш се и чакаш да дойде и твоя ред

Back to top button