Хасково

Полицията затяга контрола по баловете, глобяват за висене през прозорците

Полицията ще осигурява охраната на обществения ред, сигурността и безопасност на движението в районите на училищата, маршрутите на придвижване и около питейните и увеселителни заведения, в които ще се провеждат абитуриентски тържества. Взети са мерки за ограничаване използването на увеселителни пиротехнически изделия.

Ще се следи строго и за недопускане на пътни инциденти. Ще се извършва превантивен контрол за употреба на алкохол и неправоспособност, проверки на техническата изправност на автобусите, с които ще се провеждат екскурзии с абитуриенти и др.

Въпреки мерките, които полицаи, педагози и родители вземат, всяка година се случва по-дребен или по-сериозен инцидент, свързан с младежка самонадеяност и желание за себеизява, накърнено честолюбие, неумение за справяне в конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол след употреба на алкохол. Инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта с приятели и познати извън кръга на съучениците си.

При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен. Вие също не шофирайте в нощта на бала. Дори и да не сте употребили алкохол, празничната еуфория ще отслаби контрола ви и може да ви провокира към движение с висока скорост и рискови маневри. По-добре ползвайте такси. Не се качвайте в автомобил с повече хора от определения брой места.

Напомняме, че возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила е извънредно опасно и ще бъде строго санкционирано от пътните полицаи. При необходимост да предотвратите рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред, не се колебайте да потърсите помощ от полицията – на тел. 112, съветват от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button