ВиК връща водоноските на военните заради учение

Хасково
Водоноски

ВиК-Хасково връща 7 водоноски на военното формирование 52 740 заради предстоящо учение, съобщават от водното дружество.

Haskovo.info припомня, че освен водоноските на армията в Хасково бяха разпределени и 6 от Кърджали. Това стана след обявяването на препоръката хасковската вода да не се ползва за пиене и готвене заради повишените стойности на уран и алфа активност.

От ВиК допълват, че село Брягово остава без водоноска, а останалите в областния град се разпределят по график. От 8 до 13 часа водоноските ще са при: Старческия дом на Кенана, магазин “Нолев” в кв. “Болярово”, паркингът на кафене “Роял”, ул. “Пещера” в кв. “Хисаря”, МБАЛ-Хасково, ул. “Могила” зад блок 27.

От 13:30 до 18:30 часа водоноските ще са: пред ресторант Кенана, ул. “Ангел Кънчев” до Градската градина, кв. “Червена стена”, бул. “Илинден”, до клуба в кв. “Овчарски” и АГО.

Както Haskovo.info писа, водата вече е забранена за пиене и готвене в 6 села на община Димитровград – заради повишени стойности на уран във Върбица и заради алфа активност в Скобелево, Крум, Ябълково, Сталево и Бодрово.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.