Регион

Свиленградски съдия стана и адвокат

Съдията Недялко Паталов от Районен съд – Свиленград е включен и в хасковската адвокатска колегия.

Този въпрос е бил поставен вчера от член на ВСС на съдия Миглена Тянкова, която както Haskovo.info писа, бе избрана единодушно за втори мандат председател на Хасковския окръжен съд.

След поискана от Адвокатска колегия – Хасково, информация, Тянкова е установила, че съдията Недялко Паталов е подал на 11 април 2017 г. заявление да бъде вписан в регистъра на адвокатската колегия. То е било придружено от съответните документи, включително декларации, че не е държавен служител, че към момента на полагане на клетвата няма да бъде в трудови служебни взаимоотношения, както и че не е освободен като съдия по реда на чл. 127 от КРБ или след образувано дисциплинарно производство.

На 12 април той е бил вписан в регистъра на Адвокатска колегия – Свиленград, с адвокатска кантора в Свиленград, въпреки че към този момент не е бил освободен от длъжност „съдия“ в Районен съд – Свиленград. Молба за освобождаване той е внесъл, без да уведоми административния ръководител, в деловодството на съда на 19 април, седмица след подаване на заявлението за регистрация в Адвокатската колегия.

Председателят на Окръжен съд – Хасково е изпратила цялата събрана документация на административния ръководител на Районен съд – Хасково, който следва да предприеме мерки. След депозиране на оставката му, той е бил изключен от разпределението на делата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button