Регион

Арестуваха харманлиец и свиленградчанка за телефонна измама

33-годишен харманлиец с инициали Х. И. и 29-годишната свиленградчанка Е. М. са арестувани за телефонна измама, съобщават от полицията.

Вчера в чирпанското полицейско управление е получено съобщение, че 65-годишна жена от града е била измамена по телефона по схемата „съдействие на полицията“. Тя е предала 820 лв., златни накити и 13 монети евро цента с различен номинал на непознато за нея лице.

Полицаите бързо са задържали двамата от Хасковска област. При извършен личен обиск у жената са намерени парите и вещите. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Момче и момиче от Димитровград пък са задържани за кражба. Двамата на 22 и 28 г. задигнали мобилния телефон на своя 32-годишна съгражданка и го продали. Криминалистите са установили купувача, който им го е предал с протокол.

Още две жени от Меричлери са в димитровградския арест за кражба. Жените на 32 и 34 г. са проникнали преди дни в гараж на улица „Изгрев” в града и откраднали джанта с гума и алуминиев съд. Част от вещите са продадени на пункт за изкупуване на черни и цветни метали, а други са иззети с протокол за доброволно предаване.

Последният задържан за кражба е 32-годишен хасковлия. В началото на месеца той взломил кафе автомат на автогарата в Харманли и задигнал 100 лв. на монети.

Експерт от ЕВН съобщил в хасковската полиция, че е извършена манипулация на електромер на булеверд „Васил Левски” в областния град. Той е констатирал, че е поставена медна пластина между входящата и изходящата клема на клемореда на електромера, като по този начин той отчита по-малко изразходвана ел. енергия. Отчетено е отклонение от – 84.72 % от потребяваната ел. енергия. Титуляр е 40-годишен мъж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button