Хасково

Брат и сестра втори в България по IT, хасковлия в националния отбор по информатика

Второ място в Националната олимпиада по информационни технологии постигнаха Владимир Караилиев от 6 клас и Еми Караилиева от 8 клас на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Националният кръг се проведе във Варна. До този кръг се допускат 20 проекта в 5 направления. Участниците решават тест и представят проект пред националната комисия.

Владимир и Еми се класираха на второ място в страната в направление „Мултимедия“.

В общото клусиране те получиха грамоти за отлично представяне и много предметни награди. Влади заслужи и парична награда от създателя на СофтУни – Светлин Наков.

Във Видин пък се проведе Националният кръг на олимпиадата по информатика, където ПМГ представиха четирима ученици – абитуриентът Димитър Карев, 11-класниците Александър Георгиев и Ралица Манолова и Стоян Малинин от 8 клас.

Димитър, Александър и Стоян се завърнаха с грамоти за отлично представяне. Стоян се класира в разширения младши национален отбор по информатика и ще се бори за място в отбора, който ще представя България на Европейската младежка олимпиада в София през септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мария
Мария
17.05.2017 14:42 14:42

Ако не се лъжа, това е директорката и несъмнено има голямо участие за успехите на децата?

Back to top button