Спорт

Исторически бронзови медали за баскетболистите на ПМГ от държавните финали

Баскетболният отбор на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ записа най-доброто си класиране в историята на гимназията на държавните финали на ученическите игри във възрастовата група 11-12 клас.

Както Haskovo.info писа, на 2 май хасковлии отвяха конкуренцията в зоналното първенство в зала „Дружба“ и заслужено се наредиха сред 10-те най-добри отбора в България. Финалите се играха в Бургас, като предварителните очаквания за шампион от Правец се оправдаха. Причината е, че една голяма част от школата на баскетболния „Лукойл“ учи и се състезава за съответното училище.

Баскетбол

Нашите с треньор Иво Конгалов и помощник Велин Петров спечелиха предварителната си група след победи над тимовете от Русе, Сливен и домакините от Бургас след продължение. Тук хасковлии отстъпиха единствено на Шумен.

На полуфинала хасковлии загубиха от тима от Видин с 4 т., след голям късмет от стрелбата за 3 т. на съперниците, на които им влязоха цели 11 тройки.

Баскетбол

В малкия финал момчетата от ПМГ отново се изправиха срещу домакините от Английската гимназия и въпреки силната подкрепа от трибуните, този път ги победиха с 12 точки още в редовното време. Така хасковлии си заслужиха бронзовите медали.

Баскетбол

В силния баскетболен тим на ПМГ са: Динко Христов, Теослав Милев, Атанас Узунов, Евгени Вълчев, Валентин Иванов, Георги Димитров, Димитър Христов, Валентин Динков и Теодор Милчев. Само двама от тях са в 12 клас, един е 11-класник, а останалите са по-малки от своите съперници във финалите.

Баскетбол

Тази година гимназията за пръв път класира общо три отбора на държавни финали. От 1 до 4 юни в Хасково ще се проведат финалите по баскетбол за девойки 8-10 клас, където тимът на ПМГ ще спори за медалите, а от 8 до 11 юни във Велико Търново ще са финалите по бадминтон за 5-7 клас, където Математическата отново ще се бори за отличията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button