Хасково

71 000 лв. за по-лесен достъп до „Заря“ и библиотеката в Хасково

Агенцията за хора с увреждания одобри за финансиране два проекта от Хасково за осигуряване на достъпна среда и адаптиране на културни обекти.

Читалище „Заря-1858“ получава сумата 57 000 лв. за проекта, разработен със съдействието на общинската администрация. С тези пари на главния вход на читалищната сграда ще бъде изграден специален подход за посетители с двигателни проблеми, съобщи секретарят Александър Милушев.

Предвидено е и монтиране на вертикална платформа с шахта, която ще бъде използвана от хора в инвалидни колички.
На Регионалната библиотека „Христо Смирненски” е отпуснатата субсидия от 14 000 лв., каза директорът Кирилка Страшникова.

Предвижда се реконструкция на входни врати и реновиране на вътрешно пространство. Така най-голямата в региона обществена библиотека ще се превърне в достъпно място за всеки.

Както Haskovo.info писа, асансьор за близо 145 000 лв. работи от началото на годината в сградата на библиотеката. Той е направен по проект на общината, финансиран по програма „Красива България”. Асансьорът и рампата за инвалидни или детски колички улесняват достъпа и до Регионалния исторически музей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенанския водолаз
Кенанския водолаз
18.05.2017 8:58 8:58

Точно където е направена снимката и пред входа на библиотеката има две големи вдлъбнатини в настилката, трябва някой де си пребие за да се вземат мерки-тези общинари явно не стъпват по земята а хвърчат-събудете се!

Тишо
Тишо
18.05.2017 11:30 11:30

Пътво създайте интерес у хората да искат да ходят в читалището, тогава му оправете достъпа !

Back to top button