“Младежки хълм” на сухо вечер. ВиК: Още няма режим на водата

Хасково
Чешма

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че от събота всяка вечер чешмите им пресъхват. Хората се обаждали на дежурния във ВиК, но не получавали задоволителен отговор за проблема.

Началникът на район Хасково при ВиК инж. Иванко Милушев заяви пред Haskovo.info, че все още в областния град няма режим на водата. Той каза, че е запознат с проблемите в квартал “Младежки хълм”.

“Има проблеми с водата по високите части на улиците “Пролет” и “Лозарска”, имаме и сигнал за един адрес на ул. “Найчо Цанов”. В квартала обикновено нямат вода от 21 до 23 часа,в зависимост от това колко голяма е консумацията на вода в Хасково”, посочи Милушев.

Началникът във ВиК допълни, че такива аномалии със спирането на водата ще има заради спирането на двете помпени станции заради урана в района на Градската градина. Причината е, че южната водна кула вече трябва да захранва по-голям район от града, а това не винаги е възможно.

Милушев е категоричен, че режим на водата в Хасково ще има с идването на жегите, когато и консумацията ще е по-голяма. От ВиК за пореден път призоваха хасковлии да пестят питейната вода и да не я ползват за поливане.

Изпрати новина

Още новини

loading...

14 коментара

 • “…да пестят питейната вода…” Нали забраниха да се пие, какво и е питейното!? Май само цената и е за питейна! И защо продължаваме да плащаме по 3лв. за кубик след като е негодна за пиене и я спират постоянно? Няма качествена вода, няма качествена услуга, а ние плащаме качествена цена, та даже и увеличение искат! Уникално безочие! Няма такава държава!

 • Последните пет дни, от 19:00 до около 23:30 часа няма вода в горната половина на ул. “Найчо Цанов” ! След като към 23:30 часа текне водата, около 01:00 часа се спира отново и няма цяла вечер… На какво прилича това !?!?!? Живеем в 21 век !!! Не е само един адрес на “Найчо Цанов”, а по цялата и горна половина съществува този проблем последните пет-шест дни !!! ВиК, вземете се в ръце и решете проблема, не е нормално след работа да нямаш вода се изкъпеш, да отидеш до тоалетна, да си измиеш чиниите…

 • Да си оправят авариите и проблемите с режима ще се решат.Загубите са между 50-70%………

 • На ул. “Червена стена” в къщите също няма вода. Уморихме се да ходим да перем у роднини в другия край на града, да се къпем само нощно време, когато едва теква малко топла вода, имаме деца все пак. И това при положение, че още нямало режим!

 • Я си пуснете станциите да си работят , да си имаме вода от години се знае , че водата от чешмата не се пие , но поне за 3-то лева да може човек да се къпе , да мие чинии и всички други нужди . Какви са тези глупости с режими и то през лятото.
  Вие луди ли сте ?
  НА 40 градуса да си на режим, пълен абсурд е това!

 • На ул.Тракия също няма вода. Цял ден на работа,прибереш се няма вода и чакаш около 23ч. да дойде ,евентуално да тръгне пералня и да се набави вода за идния ден. Не се издържа вече. В и К по-бързо решавайте проблема!

 • Пазейки се от урана през лятото май ще ни хванат други зарази и епидемии с този режим на водата ,който ни готвят.

 • И на Веслец е същата работа!Запушиха ни тръбите,казанчетата и бойлерите с боклуци с постоянното спиране!Да не говорим за хидрофорите!Затова,с фактурите за ремонтите – директно във ВИК!С 3те лв за кубик имат пари да плащат обезщетения!За зло куче-зъл прът са казали старите хора!Прошка няма да има!

 • В 21 век нямаме вода! Къпем се с вода от бутилки, които се топлят на терасата! Това нормално ли е в европейска държава?!! До кога ще продължава така???

 • Куртич за срамотиите недей да пишеш мръсотии бе то вада няма и мръсотията е навсякъди и ти още повече замърсяваш природата

 • ОТ 20 ДНИ И ПОВЕЧЕ НА УЛ.ТРАКИЯ СЛЕДОБЯД НЯМА ВОДА. ПОТИЧА ЛЕКО ПРЕЗ НОЩА И ПАК СПИРА.НИТО МОЖЕМ ДА СЕ ИЗКЪПЕМ НИТО ДА ИЗПЕРЕМ КАКВО Е ТОВА НЯМАЛО РЕЖИМ.ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ТОЛКОВА ГОДИНИ Е ТАКА.ПЛАЩАМЕ СИ СКЪПАТА И МРЪСНА ВОДА И ВИК НИ ЛЪЖИ ЧЕ НЯМАЛО РЕЖИМ.ИМАМЕ МАЛКИ ДЕЦА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ СТИГА ЛЪЖИ ОПРАВЕТЕ ТАЗИ СКЪПА ВОДА.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.