Любопитно

„Китна Тракия“ с концерт пред цариградските българи

За Истанбул тази сутрин заминаха представители на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия-2008“ в Хасково.

Там те ще участват в честването на предстоящия празник на българската просвета и култура, организирано от българската православна община. В сградата на Българската екзархия концерт ще изнесат танцьори от ансамбъл „Китна Тракия“ и младият изпълнител на народни песни – студентът Даниел Ленков, възпитаник на популярния певец Тодор Кожухаров. Прочутият хасковски ансамбъл не за първи път гостува на българската общност в града край Босфора.

По време на традиционния празник на цариградските българи ще се състои и церемония по връчване на годишните свидетелства на учениците в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“, уредено към Генералното консулство на България в Истанбул.

Както Haskovo.info писа, хасковските тракийци организираха две акции за събиране на учебни помагала и художествена литература за нуждите на нашите сънародници, а тази пролет им изпратиха и мартеници. Сега отново с помощта на Регионалното управление на образованието в Хасково подготвяме ново дарение от учебници за следващата учебна година, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button