Спорт

Димитровградски борец стана вицеевропейски шампион в Белград

Димитровградският борец Рухан Расим става вицешампион на Европейското първенство за момчета до 15 г. в Белград, Сърбия. Това е голям успех да състезателя и неговия треньор Салим Салим.

На тепиха в сръбската столица Рухан направи изключителни срещи в категория 47 кг. На практика му се наложи да участва в своеобразен шампионат на бившия СССР, което прави успехът му още по-значим, предвид статута на борбата в тези републики.

Жребият му отреди да почива в квалификациите. На 1/8-финала нашето момче тушира състезателя на Беларус. Последваха победи с технически тушове над Грузия на 1/4-финал и над Азербайджан на 1/2-финал. За съжаление на финала с бореца от Русия Зайнулабидов на Рухан не му тръгна борбата и загуби, но и сребърния медал е голям успех.

Близо до медал бе и Никола Нейчев (53 кг.). Той започна със загуба от бъдещия шампион Абдулаев (Русия). В репешажите Никола започна с бърза победа над борец от Полша. Победа във втория репешаж срещу Турция му откриваше шанс да се бори за бронзов медал. За съжаление брутално съдийство му отне победата, която бе присъдена на турчина с равни точки 10:10.

Последвалата жалба и разглеждане на срещата потвърди съдийското своеволие, но регламента не предвижда преразглеждане на резултата, а само наказание на съдиите. И така за съжаление бе отнет шанса на Никола за медал, съобщават от димитровградския клуб.

Третият участник от Димитровград също се държа достойно на това Европейско първенство, въпреки контузията сполетяла го преди старта. Георги Иванов в кат. 85 кг. загуби на старта в равностойна схватка (6:4 точки) от представител на Украйна.

На снимката Рухан е със златния медал от последното държавно първенство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button