Любопитно

Улица на буквите в Хасково, награждават учители и културни дейци на 24 май

За втора поредна година Хасково има „Улица на буквите“. Днес платното с българската азбука бе опънато в централната пешеходна зона от служители на „Екопрогрес“. То е дълго над 30 метра и е изработено миналата година от димитровградска фирма.

Под платното с буквите на 24 май ще премине общоградското шествие по повод Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост. Шествието тръгва предвождано от мажоретки и духовия оркестър в 10:30 часа от площад „Свобода“ по централната пешеходна зона и ще достигне до площадка „Спартак“.

На площадката в 11 часа ще бъдат връчени наградите, учредени от общинския съвет „За заслуги към образованието и културното дело“. Ще бъдат отличени учители в предучилищното образование, начален или прогимназиален етап, учител в гимназия. Ще се връчи и приз за културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело.

На тържеството ще се връчат и наградите „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието.

Веднага след церемонията по награждаване ще бъде представена празнична програма, подготвена от учениците от хасковските училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button