Любопитно

30 медала заслужиха най-добрите на „Китна Тракия“

30 медала за участниците в Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува” присъдиха двете журита.

Със златните медали се окичиха: детска вокална група „Изворче“ при минералбанското читалище „Заря“, групата за автентичен фолклор от с. Конуш, детски танцов ансамбъл „Южняче“, групата за народни танци „Тракийци“ от с. Радиево, хасковският фолклорен клуб „Славяни“, състав за изворен фолклор „Гергьовска китка“ от карловското село Войнягово, Деляна Манева от с. Чешнегирово, Виктория Бамбалова от Любимец, Недялка Петрова от с. Странско, Стоил Йорданов от с. Орешец.

Със сребърните медали се поздравиха: групата за автентичен фолклор от крумовградското село Черничево, танцов състав „Колорит“ от с. Войнягово, танцова формация „Виделина“ от самоковското село Широки дол, Ивелина Начева от Садово, Теодора Калайджиева от Хасково, Калинка Ванчева и Тонка Емилова от Минерални бани, хасковлийката Петронка Авджиева, групата за автентичен фолклор от калояновското село Ръжево Конаре и хасковската фолклорна група „Тракийска дъга“.

Бронзови медали спечелиха: ДТС „Избеглийче“ от асеновградското село Избеглии, хасковската вокална формация „Славяна“, Виктория Начева от Садово, Николета Бамбалова от Любимец, Паскал Паскалев от Узунджово и групата за народни обичаи от селото, групата за автентичен фолклор от с. Длъгнево, женска група за автентичен фолклор от Баните, групата за автентичен фолклор от Елхово и женската певческа група от с. Войводово.

Съборът се проведе на 20 май на Кенана и в него участваха 67 фолклорни групи и 43 индивидуални изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
22.05.2017 16:33 16:33

„Китна Тракия пее и танцува” трябва да се преименува на Събор на врещящите баби.

Back to top button